Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Το Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο της Ιουλιέττας Καλλή Λαούρη και Συνεργάτες προσφέρει τη δυνατότητα εργασίας σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας που αποζητούν την εμπειρία μιας ομάδας. Κλινικοί, σχολικοί και άλλες ειδικότητες ψυχολόγων, οικογενειακοί θεραπευτές και ψυχοθεραπευτές ανήκουν κατά διαστήματα στην ομάδα μας, μια και το ιατρείο προσφέρει τη δυνατότητα τριβής με μεγάλο φάσμα ατόμων με διαφορετικές δυσκολίες. Η σύσταση της ομάδας αλλάζει κατά περιόδους. Πολλοί συνάδελφοι μετά από κάποια χρόνια δημιουργούν τα δικά τους γραφεία, αλλάζουν αντικείμενο εργασίας η εργοδοτούνται στις δημοσίες υπηρεσίες. Οι περισσότεροι παραμένουν εξωτερικοί συνεργάτες και συνεχίζουν να εργάζονται στενά μαζί μας.

Η ομάδα μας περιλαμβάνει ειδικούς στον τομέα της ψυχικής υγείας: παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο-σύμβουλο, σχολικό ψυχολόγο, και ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια.

Την ευθύνη και το συντονισμό του ιατρείου έχει η παιδοψυχίατρος Ιουλιέττα Καλλή-Λαούρη.

Iουλιέττα Kαλλή-Λαούρη M.D., Ph.D. Παιδοψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών και Εφήβων

 

Η Ιουλιέττα Καλλή-Λαούρη σπούδασε ιατρική στη Γερμανία όπου πήρε και το Διδακτορικό της στη Νευροφυσιολογία. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων στο Πανεπιστήμιο της Γοττίγγης της Γερμανίας και εργάστηκε στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου. Υπηρέτησε ως επικεφαλής στη Μονάδα Ψυχοσωματικής Παιδιατρικής της Παιδιατρικής Πανεπιστημιακής Κλινικής. Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων, στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία και στην Ψυχοκινητική Παιδιών. Εργάζεται κυρίως με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους όπως και τα ευρύτερα συστήματα τους.

Εργάζεται στην Κύπρο από το 1991 στον ιδιωτικό τομέα και από το 1995 διευθύνει τη δική της ομάδα αποτελούμενη από ειδικούς σε θέματα ψυχικής υγείας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Κύπρου, της Κυπριακής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας, της Κυπριακής Εταιρείας Συστημικών Μελετών και του Συνδέσμου Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου. Συμμετέχει ως μέλος σε διάφορα συμβούλια κοινοφελών ιδρυμάτων. Από το 2006 μέχρι το 2010 υπηρέτησε ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής.

Δήμητρα Καλοπαίδη B.A. Ψυχολογία, M.A. Συμβουλευτική

Η Δήμητρα πήρε το πρώτο της πτυχίο στη Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Keele University Aγγλίας, στον τομέα της Συμβουλευτικής – Καθοδήγησης.
Εργάστηκε στο Ψυχοπαιδαγωγικό Νηπιαγωγείο ΛΙΟΣΤΡΟΦΙ μαζί με παιδιά με αυτιστικές διαταραχές καθώς και στο Γραφείο Ευημερίας ως Λειτουργός Οικογενειακής. Εργάζεται στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο της Δρ. Ιουλιέττας Καλλή-Λαούρη από το 1996. Παρέχει συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους με διάφορα προβλήματα, όπως χαμηλή αυτοεικόνα και φοιτητές με δυσκολίες στη λείψη αποφάσεων και έλλειψη κινήτρων. Έχει πείρα με παιδιά και εφήβους με δύσκολη/αντικοινωνική συμπεριφορά και ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία στην εκπαίδευση παιδιών με Αυτιστικές Διαταραχές και Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και πνευματική καθυστέρηση.
Δουλεύει επίσης συμβουλευτικά με γονείς στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του γονεϊκού τους ρόλου.

Ειρήνη Γρηγορίου M.A. Σχολικός Ψυχολόγος

Η Ειρήνη πήρε το πτυχίο της στη Ψυχολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον τομέα της Σχολικής Ψυχολογίας. Εργάζεται στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο της Ιουλιέττας Καλλή-Λαούρη από το 2012. Ασχολείται με ψυχομετρικές αξιολογήσεις παιδιών, την καθοδήγηση και συμβουλευτική γονιών και την ψυχολογική στήριξη παιδιών και εφήβων. Τομείς που την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα είναι παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες και πως αυτές επηρεάζουν τον ψυχοσυναισθηματικό τους κόσμο, παιδιά με αυτιστικές διαταραχές και παιδιά με δυσκολίες στη συμπεριφορά. Η Ειρήνη έχει την ικανότητα να κερδίζει τα παιδιά και να γίνεται σεβαστή από τους γονείς για την ηρεμία που ακτινοβολά και τον επαγγελματισμό της.

Νάσια Σάββα Bsc. Ψυχολογία, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Η Νάσια αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσε 4ετή εκπαίδευση στην Ψυχοθεραπεία Gestalt (Ανθρωπιστική και Ολιστική Ψυχοθεραπεία). Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο της Δρ. Ιουλιέττας Καλλή-Λαούρη & Συνεργάτες από το 2010 και παράλληλα στο Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια. Απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να διερευνήσουν θέματα, όπως δυσκολίες σε διαπροσωπικές σχέσεις, συναισθηματικές διαταραχές, αγχώδης διαταραχές, διαχείριση θυμού, ψυχοσωματικά προβλήματα και θέματα πένθους/απώλειας.

Νάσια Παναγιώτου Enness, BSc Ψυχολογία, Εγγεγραμμένη Ψυχοθεραπεύτρια

Η Νάσια απέκτησε το πτυχίο της στην Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο City της Αγγλίας το 2004. Στη συνέχεια ξεκίνησε το διδακτορικό της στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία στο Metanoia Institute της Αγγλίας. Το 2013 απέκτησε τον τίτλο της εγγεγραμμένης ψυχοθεραπεύτριας, ενώ βρίσκεται στα τελικά στάδια της έρευνας της για την απόκτηση του διδακτορικού της τίτλου.
Η Νάσια έχει δουλέψει για αρκετά χρόνια στην Αγγλία ως ψυχοθεραπεύτρια. Έχει απασχοληθεί σε διάφορους οργανισμούς και με πελάτες που αντιμετώπιζαν διάφορες δυσκολίες όπως θέματα άγχους, πένθους, ναρκωτικά και αλκοόλ, προβλήματα δημιουργίας και διατήρησης σχέσεων, αυτοπεποίθησης κ.α. Έχει μακρόχρονη εμπειρία στην εργασία με άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη και σχιζοφρένεια.

Μαρία Μακρυγιώργη, Μ.Α. Σχολικός Ψυχολόγος

Η Μαρία αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου το 2013 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στη Σχολική Ψυχολογία. Εργάζεται ως Σχολικός Ψυχολόγος στο Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο της Δρ. Ιουλιέττας Καλλή- Λαούρη & Συνεργάτες από το 2016. Ασχολείται με ψυχομετρικές αξιολογήσεις παιδιών και εφήβων, τη συμβουλευτική γονέων και παιδιών με διάφορες δυσκολίες όπως μαθησιακές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές. Απευθύνεται σε παιδιά, έφηβους και νεαρούς ενήλικες για θέματα που αφορούν άγχος, ΔΕΠΥ, αυτισμό, επιλεκτική αλαλία, μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολίες προσαρμογής.

Έλενα Κούρτη Γραμματέας

Η Έλενα γεννήθηκε στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού και ακολούθησε γραμματειακές σπουδές. Από το 1997 εκτελεί χρέη γραμματέα και υπεύθυνης για τη λειτουργία του χώρου στο ιατρείο της Ιουλιέττας Καλλή-Λαούρη & Συνεργάτες. Η Έλενα έχει πολλαπλά και πολυδιάστατα καθήκοντα. Eκτός από οργανωτική εργασία στη ρύθμιση των ραντεβού όσων εργάζονται στο χώρο, είναι υπεύθυνη για θέματα που αφορούν τη λειτουργικότητα του χώρου και την αρχειοθέτηση. Oι άριστες ικανότητες επικοινωνίας, οι οποίες τη χαρακτηρίζουν και η ευαίσθητη κοινωνική της αντίληψη είναι σημαντικές και αγαπητές στα παιδιά, στους γονείς και σε όλους τους πελάτες.

Η Έλενα είναι αυτή που δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας με τους πελάτες. H προσωπικότητα και ο επαγγελματισμός της χαίρουν εκτίμησης από συναδέλφους και από πελάτες. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της είναι η διακριτικότητα και η εχεμύθεια.